banner.png

 

Érvényesült az osztálykülönbség, bejutottunk a négy közé

- 90-72-re győztünk a Pápa ellen
- Már az első negyedben komoly előnyt építettünk fel, így nem forgott veszélyben a továbbjutásunk
- A BKG, a Nyíregyháza és az Újpest tagja még a legjobb négynek

Szerencsére az első perctől kezdve esélyeshez méltón, Piros csoportos iramot diktáltunk a mérkőzésen. 14-7-nél lett először komolyabb előnyünk. Különösen Karosi tündökölt a pályán, és ezúttal centereink közül Timkó volt többet a pályán, meg is harcolt a veterán Koma Dániellel. 20-10-nél átléptük a tízpontos határt, az első negyedet pedig 26-12-re nyertük meg. A szünet után a húszas különbséget kezdtük ostromolni, de ezt a félidőig még visszaverte Kálmán László csapata, amelyben Sonyák bizonyult a legponterősebbnek.

Az 50-33-ról induló harmadik negyedben valamelyest faragott hátrányából a vendégcsapat, 55-41-nél Beák Gábor hangereje is megemelkedett egy kicsit, midőn a játékosaihoz beszélt. Stabilizáltuk a játékunk keménységét, aminek köszönhetően a 26. percben, 65-44-nél 21 pontosra nőtt az előnyünk. A záró negyedre eldőltek a fontos kérdések, így mindkét csapat beforgatta a teljes keretet. Szakmai szemmel érdekes volt látni, ahogy Rozs Máté center posztról ügyeskedett, de Korompai Ákos hármasa is megmelengethette a mérkőzést online követő szurkolóink szívét.Az utolsó negyed pontszegényebb teljesítménye után 90-72-re győztünk, és 2017 után újra Hepp Kupa-elődöntősök vagyunk. A BKG és a Nyíregyháza már korábban biztosította helyét a végjátékban, és nem sokkal a mi találkozónk előtt kiderült, hogy az Újpest-MT lett a harmadik Négyes Döntőbe jutott csapat.

TF-Budapest – Conoil Motax KC Pápa 90-72 (26-12, 24-21, 27-20, 13-19)

Sport11, v.: Csabai-Kaskötő, Szilágyi, Földi

A TF-Budapest pontszerzői: Karosi 24/12, Kerkai 14/3, Rozs 13/3, Timkó 9/3, Somogyfoki P. 8, Csík R. 6, Szántó 6, Nagy Sz. 6, Korompai Á. 3/3, Szabó M. 1


A mérkőzés statisztikája itt érhető el.

Beák Gábor: Remélem, hogy plusz energiát kapnak a fiúk, amikor a négy között játszunk majd. Megmutatkozott ma a két osztály közötti sebességkülönbség. Fizikálisabb, erősebb csapat vagyunk, mint a Pápa, ezt érvényesíteni is tudtuk a pályán.

Nagy Bálint: A mai meccs remek alkalom volt, hogy a fiatal játékosaink megmutassák, lehet rájuk számítani. Ráadásul amikor megkapják a bizalmat, akkor a tapasztaltabbak pihenhetnek egy kicsit a mérkőzés közben, így ez nekünk is segítség.

Karosi Gergely: Meg kell dicsérni a Pápát, mert nagyot küzdött. Sok tapasztalt játékosuk van, őket próbáltuk meg megállítani. Örülök, hogy meg tudtuk mutatni a két osztály közti sebességbeli különbséget. Jó, hogy mi, fiatalok is élvezzük Beák Gábor vezetőedző bizalmát.

Kálmán László: Az első 8 percben ki kellett kérnem a két időmet, ebből is látszik, hogy mennyire voltam elégedett a látottakkal. Sajnos az elején el is dőltek az érdemi kérdések. Tudtuk, hogy a TF támadásban és védekezésben is agresszív, mi viszont puhák voltunk és sok ziccert és üres dobást engedtünk nekik. Karosi ráadásul extrát is hozott. A TF jobb csapat nálunk, de szerettünk volna szorosabb meccset játszani.

Koma Dániel: Nem volt rajtunk nagy teher, de szerettünk volna éles meccset játszani Budapesten. Sajnos nem tudtuk felvenni a TF ritmusát, így ziccereikkel, gyorsindításaikkal átgázoltak rajtunk.

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585