banner.png

 

Az Alba Fehérvár érkezik – világbajnokkal a soraiban

- Az Alba Fehérvár 6/11-es mérleggel áll a forduló előtt
- Az 5. körben súlyos, 113-51-es vereséget szenvedtünk Fehérváron
- Ales Pipan és Jesús Ramírez személyében mindkét csapatnál új edző ül a padon
- Az Alba elleni meccs után egy hónapig nem láthatjuk hazai pályán Buzásékat

A magyar élvonalat ismerjük: rendkívül kiegyensúlyozott, és sokszor csak egészen apró dolgok határozzák meg az aktuális erősorrendet. Egy rossz játékos-edző kapcsolat, egy balul sikerült légiósválasztás vagy egy magyar kulcsjátékos elvesztése – és máris akár több helyet visszacsúszhat a tabellán az adott együttes.

Alighanem az Alba Fehérvár is valami hasonlón megy keresztül az idei évadban. A komoly eredménysorral és hagyományokkal rendelkező klub két éve megnyerte a bajnokságot, most pedig reális forgatókönyv, hogy a rájátszásba sem tudja beverekedni magát. Ugyanabban az évben elhódította a kupát is (épp Győrben), ezúttal viszont ott sem lesz két hét múlva a Rába-parti nyolcas döntőn. A fehérváriaknak rémálomba illő a szezonjuk eddig, amelyet edzőváltás és játékoscserék sem tudtak a náluk megszokott irányba terelni, pedig Carlos Cabezas személyében világ- és Európa-bajnok spanyol irányítót csábítottak a klubhoz.

 

Fotó: hunbasket.hu

 

Az Alba eredménysorába azonban mi tudtunk a legkevésbé belerondítani. Október 26-án, az 5. körben az akkor még Dzunic Branislav edzette kék-fehérek valósággal átrohantak rajtunk, és 113-51-re náspángoltak el bennünket az Alba Regia Sportcsarnokban. A vérmesebb TF-szurkolók számára azóta is okoz nyugtalan pillanatokat annak a meccsnek a felemlegetése, így jobban is tesszük, ha inkább a jelenre fókuszálunk!

Az elmúlt hetekben kirajzolódott, hogy Ales Pipan elődjénél sokkal tudatosabb játékot szeretne játszatni a SERCO-TF-Budapesttel, és bátran nyúl a cserepadhoz is, ha úgy látja jónak. Jesús Ramírez együttese hétközben Bulgáriában lépett pályára Europe Cup találkozón és szenvedett szoros vereséget, azon a mérkőzésen azonban nem lépett pályára Jordan Heath, aki az előző EC-játéknapon agyrázkódást szenvedett. Kulcskérdés lesz tehát, hogy ellenfelünk mennyire volt képes regenerálódni a három nap alatt.

Azért ne tévesszen meg bennünket a tabella! Az Albában kiváló játékosok kosárlabdáznak, és egyértelműen ők a találkozó esélyesei. Talán még a szoros mérkőzés is meglepetésszámba menne, de ki tudja – egyszer újra ki kell jönnie a lépésnek, és Ales Pipan sem fogja tűrni a megalkuvást – a 40. percben sem.

Az Alba elleni mérkőzést követően kereken egy hónapig nem láthatjuk hazai pályán a srácokat, így aki teheti, jöjjön ki szurkolni Buzáséknak!

SERCO-TF-Budapest – Alba Fehérvár

Ludovika Aréna, szombat 18:30

V.: Benczur Tamás, Fodor Attila, Vida József (Dernei Gábor)

Jegyár: 900-1500 Ft

SERCO-TF-Budapest U20 – Alba Fehérvár U20

Ludovika Aréna, szombat 16:00

 

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585