banner.jpg

Mi a Piros csoport tagjai lettünk!

Ilyen lesz az átalakuló B-csoport lebonyolítása, melyben mi a felsőházban vagyunk, hiszen az előző szezonban kivívtuk a felsőházban indulás jogát.

Mint arról többször beszéltünk már, átalakul a B-csoport a következő szezonra – immár csak 14 csapat harcolhat az élvonalba jutásért, az alsóház együtteseinek pedig mostantól előbb a felsőházba kerülést kell kivívniuk, ezt követően lesz elérhető a legmagasabb osztály. A második vonal két darab 14 csapatos csoportra oszlik, alsó- és felsőházra – az MKOSZ nemrég kitette honlapjára az új szezonra vonatkozó versenykiírást (http://img.hunbasket.webpont.com/…/49219_VK_FB_1718_0v_appr…), így már tudni lehet, hogy fog kinézni a lebonyolítás.

Kétszer 14 együttes áll rajthoz, mindkét csoportban indulhat A-csoportos klub U23-as csapata – összesen maximum 6 együttes. Az indulási jogot az előző kiírásban elért helyezéseik alapján szerezték/szerzik a csapatok.


Piros- és Zöld-csoport

Úgynevezett Piros- és Zöld-csoportokra – felső- és alsóház – oszlik a mezőny: mindkét csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdenek a felek az alapszakaszban (2x13 bajnoki). A rájátszásba az 1–8. helyezettek jutnak, ahol a már szokásos párosításokkal folynak tovább a küzdelmek mind a Piros- mind a Zöld-csoportban (2 győzelemig tartó vagy kuparendszeres lebonyolításban). A 9–14. helyért is rájátszás következik, ahol a 9. és 10. kiemelt lesz, így az első körben csak a 11–14. helyezettek csatáznak egymással, kuparendszerben (majd a két kiemelt bekapcsolódásával már 2 győzelemig mennek a további play-off-párharcok).

A Piros-csoport bajnoka indulási jogot szerez az A-csoportra (élvonalbeli klub U23-as csapata nem juthat fel). A Piros-csoport utolsó két helyezettje kiesik, helyet cserél a Zöld-csoport első két helyezettjével. A Zöld-csoport utolsó (ez alól kivételek az U23-as együttesek, mert ők nem tudnak kiesni) kiesik.

A légiós szabály nem változik: maximum egy nem hazai nevelésű játékos lehet meccskeretben. Az U23-as csapatok csak 1995. január 1-én vagy utána született játékosokat foglalkoztathatnak. További szabály, hogy a bajnokság mindkét csoportjának, minden mérkőzésének teljes időtartamában egy hazai nevelésű, 1997. január 1-én vagy utána született játékosnak a pályán kell tartózkodnia.


#TFamily

 

Rólunk

Köszöntjük Önt a TF-Budapest kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Sió-Kosár Utánpótlás Klub-ot illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Sió-Kosár Utánpótlás Klub engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az admin@khgroup.hu címre.