banner.jpg

8/1 U20 – (Budapesti Honvéd SE)

Dnt logoMájus 4-5-6-án Budapesten a Sport11-ben a Tehetséges Fiatalok SE rendezésében lejátsszák a Morgen Ferdinánd bajnokság nyolcad-döntőjét. Ez a sorozat végig veszi a nyolc U20 as csapatot, és kicsit boncolgatja is az esélyeket. Itt meg is ragadnám a figyelmet, hogy elmondjam, természetesen élő közvetítést fogunk biztosítani a rendezvényről, mely az MKOSZ oldalán is fellelhető lesz, így mindenkihez eljuthat a közvetítés, akit érdekel. Ismerkedjünk meg az U20 magyar mezőny és ezáltal, a magyar utánpótlás jelenlegi legjobb csapataival, és játékosaival. Mely sokak véleménye szerint az utóbbi időszak legerősebb mezőnyére sikeredett.

A nyolcad-döntő mezőnye a következőképen alakult ki. Az NB1b-s mezőny csoportjainak első két-két helyezettje, és az NB1a-s mezőny első négy csapata. Lássuk a listát ABC sorrendben.

Budapesti Honvéd SE (NB1b keleti csoport első, 20-0 mutatóval)
DEAC (NB1b keleti csoport második, 18-2 mutatóval)
Falco KC Szombathely (NB1a csoport negyedik, 18-8 mutatóval)
MAFC (NB1a csoport második, 20-6 mutatóval)
MTK Törökbálint (Nb1b nyugati csoport második, 17-3 mutatóval)
PVSK-PANNONPOWER (NB1a csoport első, 24-2 mutatóval)
Tehetséges Fiatalok Budapest (NB1b nyugati csoport első, 20-0 mutatóval)
Vasas Budapest (NB1a csoport harmadik, 20-6 mutatóval)


Budapesti Honvéd SE
(NB1b keleti csoport első, 20-0 mutatóval)

Mészáros István, és Puskás Artúr által vezetett budapesti alakulat, veretlenül nyerte meg az NB1b keleti csoportját. Jellemzőjük a kőkemény védekezés, a gyors kontrajáték, és az igazi csapatmunka, a játékpercek kiegyenlítetten oszlottak el, szóval elég hosszúnak tűnik a padjuk. Pálházi Richárd mégis kiemelkedik ebből a csapatból, hiszen mind a pontdobó listát, mind a hasznossági mutatós listát toronymagasan vezeti a mezőny előtt. Az is igaz, hogy U20ban mindösszesen 4 meccsük volt idén (két mérkőzés a DEAC ellen, és kettő a Nyíregyháza ellen), ami szorosabbnak mondható, ez voltaképpen önbizalom növelő lehet, de el is altathatja a félelemérzetet, mely a koncentráció lankadásával járhat, pedig ha valamikor akkor most visszaüthet a koncentrációhiány. Viszont az is hozzátartozik, hogy az NB2-es bajnokságban és az NB1b-ben is többen játszanak, így sok mindent lehetne mondani, de azt, hogy nincsenek játékban azt nem. Évek óta ott vannak a legjobbak között, lehet, hogy pont most jön ki a lépés nekik?

Legtöbb dobott pontjuk idén: 166 pont (Salgótarján ellen idegenben)

Legkevesebb kapott pontjuk idén: 16 pont (Salgótarján ellen hazai pályán)

Első ellenfelük: Falco KC Szombathely. Komoly kétesélyes mérkőzés várható.
Mérkőzés időpontja: 2017. május 4. (csütörtök) 12:00


#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a TF-Budapest kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Sió-Kosár Utánpótlás Klub-ot illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Sió-Kosár Utánpótlás Klub engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az admin@khgroup.hu címre.