banner.jpg

 

Döntősök vagyunk!

Felavattuk az ünnepi mezünket, és a Nyíregyháza legyőzésével, csapatunk kiharcolta a Hepp-kupa döntőjébe való szereplést. Tehát a meglátásunk beigazolódott, bár nem mondhatnám, hogy a mérkőzésen végig ilyen nyugodtan ragaszkodtam a tippemhez. Tekintsük át, hogyan is sikerült az elődöntő!

 


Nagyon nagy iramba kezdte a mérkőzést a Nyíregyháza, mi viszont kicsit álmoskásan. A bajnokságban feljövőben lévő Nyíregyháza (aki rutinos jó játékosokból áll, páran az élvonalat is megjárták) nagyon jól megfogta a mérkőzés elejét, és nagy iramot diktálva 10 pontos vezetést épített ki Nagy Krisztián vezetésével. A második negyedtől rendeződött a védekezésünk, és így a játék képe is megváltozott. Lassan és nagy munkával sikerült ledolgoznunk a hátrányunkat. Félidőre már csak 6 pont maradt ellenfelünk előnye (bár többször feljöttünk teljesen, de mindig tudott újabb előnyt kiépíteni a nyíregyháza). A harmadik negyed végére is megmaradt a 6 pontos hátrányunk, de fizikálisan elfogyott a Blue Sharks, így a munkánk beérett. A negyedik negyed 3. percében sikerült először megszereznünk a vezetést, ezzel meg is zavarták a Nyíregyházaiakat. A negyedik negyedben dupla annyit dobtunk, mint ellenfelünk, 26-13-ra megnyertük azt az etapot, így végül 80-73-ra nyertünk. A kitartás és a fegyelmezettség meghozta gyümölcsét. Beák Gábor 27 pontig jutott, rajta kívül Búzás, Szobi és Somogyfoki szorgoskodott össze két számjegyű pontot... ami igencsak egy stabil csapat hátteret mutat.

A meccsre vonatkozó statisztikai lap

Ha valaki szeretné megnézni a mérkőzést, itt elérheti a videót

A másik találkozón a Vasas II. játszott az OSE ellen. Várható volt a parázshangulat, hiszen a tavalyi döntő és Hepp-kupa döntő visszavágója volt ez a mérkőzés. A szurkolók jó hangulatot teremtettek egyből. A forgatókönyv hasonlóan alakult, mint a mi meccsünkön. Mindkét csapat hiányosan tudott kiállni, hiszen sérülések tizedelik a csapatokat. Az OSE elhúzott, a Vasas felzárkózott, majd megint elment az OSE. A negyedik negyed elején 12 ponttal vezetett az OSE, de a Vasas koncentrált jó védekezésre váltott. Szinte hibátlan védekezéssel először ledolgozta a Vasas a hátrányát, majd átvette a vezetést. Az OSE nem tudott megújulni, mert egyrészt addigra már volt aki kipontozódott, másrészt nem lépett senki elő vezér szerepbe. Ezzel a győzelemmel történelmi sikert szerzett a VASAS II, hiszen NB2-es csapat még nem volt a HEPP-kupa négyes döntőjében, pláne a döntőben!

A vasas II. - OSE találkozó videóját itt nézhatitek meg

Tehát holnap (február 18-án) 15.00-kor kezdjük a döntőt. A Vasas II – TF-Budapest mérkőzés létrehozta azt az állapotot, hogy ténylegesen MAGYAR KUPA lett a HEPP-Kupa, hiszen egyik csapatnál sincs légiós... Mi várjuk, és biztosan parázs meccs lesz ez is. Mindkét csapat nyerni akar, mindkét csapat keményen védekezik, mindkét csapat a fiatalokra épít, mindkét csapatban magyarok játszanak, mindkét csapat komolyan edz, és készül napról-napra... Nüansznyi apróságok dönthetnek majd, szóval komoly koncentráció kell egész meccsen. Aztán zengjen a HAJRÁ TF a kosárlabda ezen ünepén!


#TFamily

Rólunk

Köszöntjük Önt a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS kosárlabda csapatának hivatalos honlapján. Folyamatosan bővülő oldalunkon megtalálható minden, a csapatainkkal kapcsolatos fontos információ és elérhetőségeink is.  Kellemes időtöltést kívánunk weblapunk böngészéséhez!

Utánpótlás

Sportszervezet neve: Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület
Székhely: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Levelezési cím: 1204 Budapest, Vécsey u. 97.
Elnök: B. Sárkány Rita +36(20) 989-9585
Ügyvezető: Sárkány Zoltánné +36 (20) 989-6869
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail: info@tf-budapest.hu

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585

Impresszum

A tf-budapest.hu adatbázisai vonatkozásában mindenfajta felhasználási jogosultság engedélyezése a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYERS Sportegyesület-et illet meg. Bármely, a honlapon található fotó, videó, vagy tartalmi elem átvétele, kizárólag a Tehetséges Fiatalok - BASKETBALL PLAYER Sportegyesület engedélyével lehetséges. A weboldallal kapcsolatos kérdések, hibabejelentések esetén írjon az info@tf-budapest.hu címre.

Kapcsolat

NB1/B

Sportszervezet neve: Tehetseges Fiatalok Kft
Székhely: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Levelezési cím: 1203 Budapest, Vizisport u. 29.
Ügyvezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36 (20) 989-9585
e-mail:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kapcsolattartó: Sárkány Paula
Telefonszám: +36 (20) 989-6869

Technikai vezető: B. Sárkány Rita
Telefonszám: +36(20) 989-9585